Αρχαιοελληνική Λύρα 2.0

Εργαζόμαστε διαρκώς πάνω σε νέα ερευνητικά projects, μερικά εκ των οποίων μας οδηγούν σε εξαιρετικής ποιότητας μουσικά όργανα.

η ερευνά μας σε ένα δίλεπτο video!

Με τα 3d models και τα λεπτομερή κατασκευαστικά σχέδια έτοιμα, το project εισήλθε άμεσα στη φάση της “πρωτοτυποποίησης”. Με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών ξυλουργίας, πειραματιστήκαμε με την ακουστική και μουσική συμπεριφορά των υλικών και διαφορετικών τρόπων σύνδεσης τους, προτού καταλήξουμε στο πρώτο ολοκληρωμένο μοντέλο.

Με το πέρας της φάσης “πρωτοτυποποίησης”, καταλήξαμε με τα δύο πρώτα ολοκληρωμένα και άκρως ποιοτικά (από μουσικής άποψης) μοντέλα αρχαιοελληνικής λύρας: τη Χέλυς 2.0 και τη Βάρβιτος 2.0. Και τα δύο όργανα κατασκευάστηκαν από υλικά διαθέσιμα στην αρχαιότητα, όπως καύκαλο χελώνας, κόκκαλο, δέρμα προβάτου, έντερα για χορδές κ.λπ.

Με τα πρώτα ολοκληρωμένα μοντέλα αρχαιοελληνικών λυρών ανά χείρας, επισκεφθήκαμε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., ηχογραφήσαμε τα όργανα και προχωρήσαμε στην ηχητική τους ανάλυση ώστε να εντοπισθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μουσικών οργάνων. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής επιβεβαίωσαν τις αρχικές μας σκέψεις!

Με την επιβεβαίωση της μουσικής ποιότητας των πρώτων μοντέλων μας της αρχαιοελληνικής λύρας, ξεκινήσαμε το τελικό στάδιο ανάπτυξης των μουσικών οργάνων: την ανάπτυξη διαφορετικών αρχαιοελληνικών λυρών (για αρχάριους, για προχωρημένους κ.λπ.) και το τελικό τους ρεφινίρισμα, λίγο πριν την προσφορά τους στο μουσικό και μουσικόφιλο κοινό!

Τιμητικός έπαινος στην πρώτη παρουσίαση των αρχαιοελληνικών λυρών στο κοινό! Απονεμήθηκε στην ομάδα του “The Lyre 2.0 Project” από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσ/νίκης Α.Ε. και το Κέντρο Δημιουργικής Οικονομίας Θεσ/νίκης.

Η ακαδημαϊκή έρευνα της ομάδας R&D της Οργανοποιίας Αναστάσιος αναγνωρίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από το Alzapúa, το επίσημο περιοδικό της Ομοσπονδιακής Σχολής Κιθαριστών και Νυκτών Μουσικών Οργάνων (FEGIP) στην Ισπανία!

Πριν από δύο χρόνια, η πρώτη μας συνέντευξη με τον Luděk Bohovič σε μουσικό περιοδικό στα Τσέχικα!
Ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την έρευνα της Οργανοποιίας Αναστάσιος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στην πιο γνωστή έκθεση μουσικών οργάνων της Ευρώπης στη Γερμανία!

Pin It on Pinterest

Share This
Οργανοποιία Αναστάσιος - Luthieros Music Instruments

Κάνε τώρα εγγραφή στο Newsletter μας

Στέλνοντας μόνο το email σου, θα έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς για ειδικές προσφορές, παρουσιάσεις αλλά και ξεχωριστά δώρα!

Αυτό ήταν! Θα επωφεληθείτε άμεσα από την επόμενη κιόλας προσφορά της Οργανοποιίας μας.